(untitled) (Право і безпека, 2019)
Розкрито результати побудови моделі прогнозування пограничних психічних розладів у правоохоронців – учасників антитерористичної операції. Визначено, що шанс формування пограничних психічних розладів збільшується у разі зниження таких шкал: «Агравація», «Дисимуляція», «Симптоми гіперактивації», «Непряма агресія», «Негативізм», «Ворожість». Також шанс формування пограничних психічних розладів у правоохоронців МВС України підвищується в разі збільшення показників шкал «Симптоми вторгнення», «Дистрес і дезадаптація», «Наявність ознак ПТСР», «Фізична агресія», «Образа», «Вербальна агресія». Обґрунтовано, що цю модель доцільно використати під час проведення планових психопрофілактичних оглядів у правоохоронців МВС України в період між відрядженнями в зону антитерористичної операції.