(untitled) (Право і безпека, 2019)
Досліджено вплив ймовірних сценаріїв перебігу збройного конфлікту на Донбасі на стан злочинності в Україні. На підставі використання сценарної методології сформовано кримінологічні сценарії (реалістичні, оптимістичні, негативні – песимістичні) трансформації стану злочинності на середньострокову перспективу (2019–2022 рр.). Обґрунтовано найбільша ймовірність розвитку стану злочинності за такими трьома сценаріями: «Стагнація та незначне збільшення» (найбільш реалістичний), «Контроль та безпека» (оптимістичний), «Турбулентна злочинність» (негативний). Доведено, що розвиток вірогідних кримінологічних сценаріїв буде залежати від інтенсивності впливу зовнішніх та внутрішніх загроз національній безпеці.