(untitled) (Право і безпека, 2019)
Наведено результати аналізу обсягу та змісту поняття адміністративно-правової охорони податкових відносин. Указано на обґрунтованість доктринальних положень про співвідношення правової охорони і правового захисту як цілого і частини. Встановлено особливості адміністративно-правової охорони порівняно з іншими видами правової охорони суспільних відносин. Наголошено на необхідності двовекторного розгляду засобів адміністративно-правової охорони податкових відносин: їх вплив спрямований як на платника податків, так і на контролюючі органи у сфері оподаткування.