(untitled) (Право і безпека, 2019)
Досліджено суб’єкт злочину в межах наук кримінально-правового циклу та розкрито поняття особи злочинця як елемента криміналістичної характеристики злочинів. Визначено ознаки, які необхідно включати до характеристики особи злочинця як елемента криміналістичної характеристики злочину та подано їх авторську класифікацію. На підставі аналізу матеріалів слідчо-судової практики визначено криміналістичні особливості якостей особи злочинця, який вчиняє введення в оману суду або іншого уповноваженого органу. Розкрито зв’язок особи злочинця з мотивами вчинення введення в оману.