(untitled) (Право і безпека, 2019)
Проаналізовано ознаки адміністративного договору, сформовані теорією адміністративного права, на предмет їх відповідності чинному законодавству. З’ясовано перспективи вдосконалення як доктринального розуміння, так і нормативної конструкції поняття адміністративного договору. Вказано, що адміністративний договір є лише однією з можливих договірних форм регулювання відносин публічного адміністрування. Доведено, що адміністративний договір та адміністративний акт – це порівнянні несумісні поняття. Зроблено висновок про значний вплив нормативної конструкції поняття адміністративного договору на його доктринальне розуміння та необхідність оновлення усталених уявлень про його функції як правової форми публічного адміністрування.