(untitled) (Право і безпека, 2019)
Стаття присвячена дослідженню становлення взаємодії Державної прикордонної служби України з іншими правоохоронними органами, що обумовлено значенням завдань Державної прикордонної служби України, реформування правоохоронних органів, створенням нових та, відповідно, необхідністю удосконалення існуючих чи встановлення нових механізмів співпраці між цими суб’єктами. Досягнення мети дослідження уможливили загальнонаукові й спеціальні методи наукового пізнання. Основним методом дослідження став історико-правовий, що дозволив одночасно розкрити історичні аспекти і правову основу взаємодії Державної прикордонної служби України з правоохоронними органами на різних етапах. З’ясовано особливості взаємодії органів охорони державних кордонів із державними суб’єктами починаючи з V століття і до сьогодні. Наголошено на специфіці взаємодії Державної прикордонної служби України з правоохоронними органами в рамках спеціальної прикордонної операції «Кордон», а також на території операції об’єднаних сил.