(untitled) (Право і безпека, 2020)
Розглянуто низку питань, які стосуються сутності слідчої ситуації, необхідності всебічного вивчення її складових елементів і взаємозв’язків між ними, напрямків розвитку, підстав вибору і реалізації дій як способу вирішення складної ситуації під час розслідування примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов’язань, вчиненого організованою злочинною групою, а також переходу від однієї ситуації до іншої. Досліджено процеси, що відбуваються в системі взаємозв’язку слідчої ситуації із певним порядком дій. Розглянуто конкретні слідчі ситуації та порядок дій, що їм відповідає, під час розслідування примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов’язань, вчиненого організованою злочинною групою.