(untitled) (Право і безпека, 2021)
Проаналізовано проблеми узгодження правових норм із потребами поліцейських розслідувань з використанням високотехнологічних інструментів пошуку даних. Визначено, що шляхи вирішення сформульованої проблеми лежать як у правовій площині, так і в технічній, причому її правовий аспект має дві складові – міжнародну і національну. Проаналізовано досвід світової практики у сфері досліджуваної проблеми. Визначено, що врегулювання будь-якого одного аспекту не означає вирішення проблеми в цілому. Наголошено, що повне вирішення проблеми має комплексний характер і повинно містити низку як нормативно-правових актів на рівні міжнародного і національного права, так і певні заходи технічного характеру, які забезпечують законність процедур збору персоналізованих даних в інтернеті, що застосовуються поліцейськими структурами у найсучасніших інструментальних високотехнологічних аналітичних системах.