(untitled) (Право і безпека, 2021)
Проведено аналіз окремих інструментів для візуалізації руху криптовалютних цінностей, а також ідентифікації користувачів, які здійснили відповідні трансакції. Вивчено переваги та недоліки криптовалюти з точки зору правопорушників та правоохоронних органів. Визначено головні напрямки використання криптовалют у злочинному середовищі. Проаналізовано поточний стан та перспективи нормативно-правового регулювання криптовалют в Україні. Вивчено теоретичні засади функціонування криптовалют. Розкрито можливості окремих сервісів, призначених для аналізу криптовалютних трансакцій. На прикладі роботи сервісу «Crystal Expert» продемонстровано процес оцінки ризиків та побудови візуальних ланцюжків криптовалютних трансакцій. На підставі проведеного аналізу визначено основні завдання для правоохоронних органів на нинішньому етапі розвитку криптовалют.