(untitled) (Право і безпека, 2021)
Проведено теоретичний аналіз професійної компетентності працівників правоохоронних органів і надано визначення поняття професійної компетентності працівника поліції підрозділу тактико-оперативного реагування (далі – ТОР) Національної поліції України. З урахуванням специфіки службових завдань і професійної діяльності описано основні вміння поліцейського підрозділу ТОР. Виокремлено структурні складові професійної компетентності поліцейського підрозділу ТОР: особистісну, діяльнісну, соціальну. Розкрито змістове наповнення структурних складових професійної компетентності поліцейського підрозділу ТОР. Підкреслено, що актуальність досліджень розвитку професійної компетентності працівника поліції підрозділу тактико-оперативного реагування пов’язана зі зростанням «пильності» поглядів громадян на діяльність поліції в цілому і на новостворений підрозділ патрульної поліції зокрема.