(untitled) (Право і безпека, 2021)
Зроблено спробу провести науково-теоретичний аналіз змісту права інтелектуальної власності. Розглянуто існуючі наукові підходи до визначення системи особистих немайнових прав і майнових (виключних) прав на результати інтелектуальної діяльності та прирівняні до них об’єкти. Визначено сутність системи особистих немайнових прав і майнових (виключних) прав на результати інтелектуальної діяльності та прирівняні до них об’єкти. Виявлено недоліки та прогалини в системі цивільно-правової охорони особистих немайнових і майнових (виключних) прав суб’єктів права інтелектуальної власності. Сформульовано перспективні напрями вдосконалення законодавства в цій сфері.