(untitled) (Право і безпека, 2021)
Розкрито проблематику реалізації шлюбних відносин з іноземцями на території України та зарубіжних країн із різними правовими системами. Визначено процедуру укладення шлюбу між громадянами держави й окремі аспекти вступу до шлюбу з іноземцями. Окрему увагу приділено аналізу процедури укладення шлюбу з іноземним елементом у країнах з англосаксонською, романо-германською та мусульманською системами права. Зазначено, що шлюбно-сімейні відносини регламентуються окремими законодавчими актами та в деяких країнах релігійними нормами. Розкрито практичні аспекти реєстрації шлюбу, описано йй охарактеризовано умови, додержання яких є обов’язковим для реєстрації шлюбу, зокрема з іноземним елементом.