(untitled) (Право і безпека, 2021)
Розглянуто наукові підходи до визначення правового статусу роботодавця у трудових правовідносинах. Досліджено норми Закону України «Про Національну поліцію», які визначають особу роботодавця та його повноваження з укладення контракту про проходження служби в поліції. Зазначено, що у трудових правовідносинах поліцейських роботодавцем виступає держава. Національне законодавство роботодавчі повноваження від держави делегує Національній поліції України. Безпосередньо ж роботодавчі повноваження реалізує керівник органу поліції, якому надано право прийняття і звільнення з поліції. Вказана особа, з одного боку, є представником роботодавця, з іншого, – найманим працівником. Надано рекомендації із законодавчого закріплення трудових прав та обов’язків Національної поліції України як роботодавця.