(untitled) (Право і безпека, 2021)
Проаналізовано різноманітні підходи до визначення об’єкта кримінального проступку, передбаченого ст. 132 КК України, крізь призму кримінальних проступків проти життя і здоров’я особи. Висвітлено проблемні питання обраної тематики, що стосуються неузгодженості об’єкта кримінального проступку, передбаченого ст. 132 КК України, з іншими кримінальними проступками проти життя і здоров’я особи. Наголошено на необхідності виключення із Кримінального кодексу України ст. 132 та розширення змісту диспозиції ст. 182 таким кримінально-протиправним діянням, як розголошення відомостей про проведення медичного огляду на виявлення зараження вірусом імунодефіциту людини чи іншої невиліковної інфекційної хвороби.