(untitled) (Право і безпека, 2022)
У статті проведено комплексне дослідження загального та спеціальних суб’єктів адміністративних правопорушень на авіаційному транспорті. Проаналізовано міжнародно-правові акти та національне законодавство в галузі цивільної авіації. Встановлено коло суб’єктів адміністративних правопорушень на авіаційному транспорті. На підставі кваліфікаційних характеристик осіб авіаційного персоналу визначено види спеціальних суб’єктів відповідальності за адміністративні правопорушення на авіаційному транспорті, що пов’язані з порушенням польотів, з порушенням нормативно-правових актів, які регулюють діяльність авіації. Зроблено висновок, що суб’єктами адміністративного правопорушення на авіаційному транспорті є загальний та спеціальний.