(untitled) (Право і безпека, 2022)
Мета статті полягає в узагальненні та систематизації ключових особливостей і виявленні слабких місць процесу проведення судово-економічної експертизи при розслідуванні корупційних злочинів в Україні. Задля досягнення мети досліджено законодавче тлумачення поняття «корупційний злочин». Розраховано показники та проаналізовано динаміку і структуру облікованих корупційних кримінальних правопорушень в Україні у 2018–2022 рр. Досліджено сутність, процес виникнення та розвитку поняття судової економічної експертизи. Обґрунтовано роль і значення судово-економічної експертизи при розслідуванні корупційних злочинів. Систематизовано перелік основних документів – об’єктів дослідження та розкрито особливості проведення судово-економічної експертизи при розслідуванні конкретних корупційних правопорушень. Проаналізовано процедуру призначення та проведення судово-економічної експертизи в Україні та визначено її недоліки.