(untitled) (Право і безпека, 2022)
Статтю зосереджено на характеристиці окремих корупційних зловживань щодо безоплатної та гуманітарної допомоги в зарубіжних державах та Україні. Це важливо для пошуку оптимальних шляхів протидії корупції у сфері використання безоплатної та гуманітарної допомоги під час збройних конфліктів. Використано комплекс наукових методів дослідження, а саме: порівняльно-правовий, системно-структурний, логічний, аналізу та синтезу, узагальнення і прогностичний. Запропоновано розробити й упровадити заходи щодо нівелювання корупційних ризиків з оптимального та раціонального розподілу гуманітарної та благодійної допомоги в Україні. Це пропаговано втілити на основі антикорупційного досвіду міжнародних організацій-донорів та окремих зарубіжних держав, охоплених збройним конфліктом.