(untitled) (Право і безпека, 2018)
Досліджено особливості психологічної готовності до інноваційної діяльності та здатність до самоуправління у керівників поліцейських підрозділів з різним рівнем готовності до інноваційної діяльності. Для цього було застосовано методики «Психологічна готовність до інноваційної діяльності» (В. Є. Клочко, О. М. Краснорядцева) та «Здатність до самоуправління» (Н. М. Пейсахов). Вибірку склали 316 керівників поліцейських підрозділів. Установлено, що психологічна готовність до інноваційної діяльності та здатність до самоуправління є важливими особистісними рисами керівника поліцейського підрозділу у професійній діяльності, від яких залежать ефективність і успішність роботи всієї правоохоронної системи та якість виконання поліцейськими своїх професійних завдань.