(untitled) (Право і безпека, 2024)
У цьому дослідженні досліджено питання правового захисту громади в межах програми комплексної системи реєстрації земельних ділянок, що зумовлено виданням спільного наказу міністра аграрного і територіального планування та голови Національного земельного агентства, міністра внутрішніх справ і міністра сіл, розвитку неблагополучних регіонів та міграції № 25/SKB/V/2017, № 590-3167A рік 2017, № 34 рік 2017. Це рішення відкриває можливості для органів місцевого самоврядування приймати додаткові нормативні акти, пов’язані з фінансуванням комплексної системи реєстрації земельних ділянок, що часто є лазівкою для незаконного здирництва. Порушено питання щодо правового захисту громади в процесі реалізації програми комплексної системи реєстрації земельних ділянок. Використано нормативно-правовий метод дослідження із застосуванням нормативного та концептуального підходів. Результати аналізу показують, що з філософської точки зору Закон про співвідношення Спільного Декрету є формою застосування Панкасіли та Конституції 1945 року, особливо пункту (3) статті 33 та пункту (1) статті 28D, які наголошують на захисті та правовій визначеності для громади. Соціологічно програма покликана прискорити легалізацію землі, враховуючи географічні умови та соціальне розмаїття індонезійського суспільства. Однак правовий захист у програмі комплексної системи реєстрації земельних ділянок здебільшого є репресивним, тоді як превентивний захист є недостатнім. Необхідні регуляторні зміни, включаючи визначення справедливої плати з урахуванням географічних труднощів і контурів земельних ділянок, а також постійна оцінка і нагляд для запобігання корупційним діям і незаконним зборам у цій програмі. Це важливо для забезпечення прозорості, підзвітності та соціальної справедливості для всіх верств населення.