(untitled) (Право і безпека, 2019)
Розглянуто теоретичні та прикладні аспекти проведення професіографічних досліджень у Національній поліції України, зокрема питання розробки професіограми дільничного офіцера. Викладено теоретичні основи та структуру експериментального професіографічного дослідження, розкрито можливості використання деяких його методів і засобів для розробки сучасної професіограми дільничного офіцера поліції, а також презентовано психограму професії. Показано, що всебічне професіографічне вивчення професійної поліцейської діяльності є необхідною передумовою вирішення проблем, пов’язаних з ефективністю використання кадрового потенціалу, оптимізацією відбору до поліції найбільш придатних кандидатів, підготовкою та перепідготовкою кадрів, раціоналізацією праці та зниженням травматизму.