Принципи превентивної поліцейської діяльності: поняття, зміст та їх класифікація (Право і безпека, 2019)
Досліджено наукові погляди вчених щодо розуміння та класифікації принципів права. Виокремлено характерні особливості принципів превентивної поліцейської діяльності. Принципи здійснення превентивної діяльності залежно від способу їх нормативного закріплення класифіковано таким чином: 1) загальноправові принципи; 2) базові принципи; 3) спеціальні принципи. Подано власне розуміння принципів превентивної поліцейської діяльності.
Keywords: принципи; загальноправові принципи; базові принципи; спеціальні принципи; превентивна діяльність; поліцейська діяльність; Національна поліція України