Дослідження особливостей навчальної мотивації курсантів випускного курсу (Право і безпека, 2018)
Досліджено особливості мотивації до навчання курсантів випускного курсу (n = 323) закладу вищої освіти із специфічними умовами навчання. Визначено, що їх домінуючою мотивацією професійного навчання є внутрішня мотивація. Респонденти націлені на отримання теоретичних знань. Мотиви їх професійної діяльності впливають на мотивацію навчальної діяльності. Значний вплив на мотивацію майбутньої професійної діяльності курсантів випускного курсу мають статусність професії у суспільстві та її матеріальне винагородження.
Keywords: мотивація до навчання; мотивація професійної діяльності; курсанти; заклад вищої освіти із специфічними умовами навчання