Дослідження професором О. І. Палюмбецьким (1811–1897) судових доказів доби Київської Русі (Право і безпека, 2018)
Проаналізовано творчий доробок професора та ректора Харківського університету О. І. Палюмбецького стосовно деяких аспектів права Київської Русі. Основну увагу приділено його науковим поглядам щодо судових доказів у давньоруському законодавстві порівняно з германським. Проаналізовано, як оцінювалися вченим такі докази, як власне зізнання, різного роду випробування, показання свідків.
Keywords: історія права; О. І. Палюмбецький; Київська Русь; Руська Правда; судові докази