Аспекти вивчення саморегуляції психічних станів працівників органів внутрішніх справ України у професійній діяльності (Право і безпека, 2019)
Стаття присвячена дослідженню саморегуляції психічних станів, які виникають у працівників органів внутрішніх справ України під час виконання професійної діяльності в умовах екстремальної ситуації. Розглянуто поняття екстремальної ситуації та її характеристики, наведено перелік регулятивних систем саморегуляції, що виникають у момент екстремальної ситуації, а також описуються прийоми саморегуляції психічних станів. Охарактеризовано найбільш типові рівні саморегуляції та регулятивні здібності, які найчастіше зустрічаються при виконанні працівниками органів внутрішніх справ свого професійного обов’язку та призводять до виникнення негативних психічних станів.
Keywords: професійна діяльність; психічна саморегуляція; загальна здатність до саморегуляції; екстремальна ситуація; саморегуляція; рівні та здібності саморегуляції; психологічні стани