Правові засади протидії корупції та організованій злочинності й місце серед них адміністративно-правового регулювання (Право і безпека, 2020)
Установлено, що правові засади протидії корупції та організованій злочинності містять у собі велику кількість нормативних актів міжнародного та національного значення; підкреслено, що ключове місце серед них належить адміністративно-правовому регулюванню.Акцентовано увагу на тому, що якщо поглянути на систему правових засад протидії корупції та організованій злочинності, то вони здебільшого складаються саме з норм адміністративного права, оскільки регламентують організаційні форми протидії корупції та організованій злочинності як особливого напряму діяльності органів державної влади, визначають компетенцію кожного із суб’єктів протидії корупції та організованої злочинності, встановлюють структурно-системні аспекти такої діяльності, закріплюють особливості контролю та нагляду за процесом її провадження тощо.
Keywords: правові засади; нормативно-правові акти; адміністративно-правове регулювання; протидія корупції та організованій злочинності