Особливості картографування злочинних проявів (Право і безпека, 2020)
Проаналізовано інструменти, організації і тактику проведення картографування злочинних проявів. Визначено головні цілі, яких досягають з використанням картографування (візуалізація криміногенних осередків, побудова географічних профілів злочинців, прогнозування злочинів). Окреслено теоретичне підґрунтя для візуалізації криміногенних осередків та прогнозування злочинів. Розкрито особливості створення простих точкових мап, картографування на основі ядерного оцінювання густини з використанням пропорційних символів. Проаналізовано актуарні й експертні стратегії, які застосовуються для картографування з метою прогнозування злочинності. Вивчено феномен пов’язаних повторних моделей. Описано окремі програмні рішення для реалізації завдань картографування злочинних проявів. Наведено приклади.
Keywords: картографування; злочини; прогнозування; методики; протидія злочинності