Проблемні процесуальні питання запобігання кримінальним правопорушенням на пасажирському автотранспорті (Право і безпека, 2020)
Досліджено стан діяльності органів досудового розслідування і дізнання підрозділів Національної поліції України та прокуратури з питань превентивної діяльності щодо встановлення причин та умов, які сприяли вчиненню кримінальних правопорушень, зокрема порушень правил безпеки дорожнього руху й експлуатації на пасажирському автотранспорті, та необхідних заходів з їх усунення. Проаналізовано погляди вчених – представників різних наукових шкіл щодо досліджуваних питань і сформульовано наукову позицію автора. На підставі результатів дослідження запропоновано пропозиції і рекомендації з удосконалення чинного кримінального процесуального законодавства.
Keywords: слідчий; дізнавач; пасажирський автотранспорт; дорожньо-транспортна пригода; кримінальне правопорушення; кримінальне провадження; законодавство