Правоохоронні органи у сфері економічної безпеки: українські реалії та перспективи (Право і безпека, 2020)
Досліджено основні функції та повноваження правоохоронних органів України у сфері економічної безпеки на підставі аналізу, систематизації та узагальнення нормативних і наукових джерел. Зазначено проблеми, пов’язані з функціонуванням у цій сфері кількох правоохоронних органів. Обґрунтовано необхідність створення в Україні єдиного правоохоронного органу у сфері економічної безпеки. Проаналізовано законопроєкт «Про Бюро економічної безпеки України» № 3087-д, ухвалений Верховною Радою України у першому читанні, та надано рекомендації щодо його вдосконалення.
Keywords: економічна безпека держави; правоохоронні органи; Національна поліція; Служба безпеки України; податкова міліція; Національне антикорупційне бюро України; реформування правоохоронних органів; Бюро економічної безпеки