Закордонний досвід правового регулювання відповідальності за образу працівників поліції та можливості його використання в Україні (Право і безпека, 2021)
Проаналізовано сучасний стан правового регулювання юридичної відповідальності за образу та наклеп на працівників поліції в Республіці Білорусь, Казахстані, Польщі, Німеччині, Франції та Іспанії. На підставі дослідження сформульовано пропозиції до Закону України «Про Національну поліцію», спрямовані на врегулювання професійних гарантій діяльності поліцейських. Наголошено на тому, що втручання в діяльність поліцейського, невиконання його законних вимог, перешкоджання виконанню ним відповідних повноважень, образа чи наклеп на поліцейського, пов’язані з його службовою діяльністю, наруга над ознаками належності до поліції, а також будь-які інші протиправні дії стосовно поліцейського мають тягнути за собою юридичну відповідальність.
Keywords: Національна поліція; поліцейський; образа; наклеп; адміністративне правопорушення; правовий захист