Співвідношення формальної визначеності та верховенства права (Право і безпека, 2021)
Репрезентовано всебічний аналіз підходів до розуміння сутності категорій «верховенство права» і «формальна визначеність», проведено співвідношення цих категорій. Зазначено, що формальна визначеність права передбачає наявність сукупності точних, однозначних та прозорих правових приписів до процесів не лише правотворчості, а й правозастосування, покликаних забезпечити реалізацію прав, інтересів та свобод індивіда, а також захист від можливих проявів державного свавілля.
Keywords: право; принципи права; верховенство права; принцип верховенства права; формальна визначеність; визначеність; визначеність права