Діяльність МВС Української РСР щодо протидії економічній злочинності в середині 1950-х років (Право і безпека, 2021)
Досліджено основні напрями діяльності міліції Української РСР, пов’язані з боротьбою проти економічної злочинності в середині 1950-х років. Економічну злочинність розглянуто в тому розумінні, як це було саме у вказаний історичний період. Головну увагу приділено керівництву цією діяльністю з боку МВС УРСР, показано, які недоліки бачило в цій роботі міністерство, які шляхи їх подолання вказувало. Підкреслено, що аналіз цих явищ з боку апарату МВС не завжди був глибоким, у ньому були повтори та поверхневі судження. Наведено дані, які характеризують стан економічної злочинності в республіці у 1954–1955 рр.
Keywords: Україна; МВС; міліція; протидія економічній злочинності; «відлига»; спекуляція; самогоноваріння