Правова невизначеність послуги як об’єкта цивільних прав (Право і безпека, 2021)
На основі системного аналізу цивільно-правових норм виявлено проблему нормативно-правового встановлення послуги як об’єкта цивільних прав. Зокрема, граматичне усвідомлення змісту певних норм, які містяться в ЦК України, дало змогу дійти досить суперечливого висновку про те, що послуга є матеріальним благом, річчю, яка полягає в дії чи діяльності надавача послуги. Обґрунтовано та сформульовано пропозиції щодо вдосконалення концепту послуги як об’єкта цивільних прав у ЦК України з метою погодження такого закону з вимогами правової визначеності.
Keywords: об’єкт цивільних прав; послуга; дії виконавця; результат послуги; річ; ст. 177 ЦК України; правова визначеність.