До визначення поняття «дисциплінарна відповідальність поліцейських» (Право і безпека, 2021)
Розглянуто наукові підходи до визначення поняття «дисциплінарна відповідальність». Визначено ознаки дисциплінарної відповідальності поліцейських. Запропоновано авторське визначення поняття «дисциплінарна відповідальність поліцейських», під яким розуміється застосування до поліцейського, який вчинив дисциплінарний проступок, дисциплінарних стягнень, передбачених Законом України «Про Дисциплінарний статут Національної поліції України».
Keywords: службова дисципліна; дисциплінарна відповідальність; дисциплінарний проступок; дисциплінарне стягнення; поліцейський.