Окремі проблеми реалізації шлюбних відносин з іноземцями (Право і безпека, 2021)
Розкрито проблематику реалізації шлюбних відносин з іноземцями на території України та зарубіжних країн із різними правовими системами. Визначено процедуру укладення шлюбу між громадянами держави й окремі аспекти вступу до шлюбу з іноземцями. Окрему увагу приділено аналізу процедури укладення шлюбу з іноземним елементом у країнах з англосаксонською, романо-германською та мусульманською системами права. Зазначено, що шлюбно-сімейні відносини регламентуються окремими законодавчими актами та в деяких країнах релігійними нормами.Розкрито практичні аспекти реєстрації шлюбу, описано йй охарактеризовано умови, додержання яких є обов’язковим для реєстрації шлюбу, зокрема з іноземним елементом.
Keywords: укладення шлюбу; розірвання шлюбу; іноземці; реєстрація шлюбу; шлюбні правовідносини; сімейне право; судова практика; англосаксонська правова система; романо-германська правова система; мусульманська правова система.