«Карати не можна милувати», або чи потрібні заохочувальні норми у статтях КК України про злочини проти волі, честі та гідності особи (Право і безпека, 2018)
Зроблено спробу показати важливість правового стимулювання злочинця відмовитись від продовження злочину, проаналізовано доцільність заохочувальних норм у кримінальному законодавстві України. Під кутом зору фрагментарного порівняльного аналізу законодавства деяких країн світу наведено наукові аргументи і викладено факти широкого застосування заохочення за умови припинення злочинних дій.
Keywords: заохочувальні норми; стимулювання припинення злочину; злочини проти волі; честі та гідності; торгівля людьми; незаконне позбавлення волі; захоплення заручників