Психологічна готовність до інноваційної діяльності та індивідуально-стильова саморегуляція поліцейських (Право і безпека, 2018)
Наголошено, що до керівників поліцейських підрозділів висуваються неабиякі вимоги щодо здійснення ними ефективної управлінської діяльності, яка має забезпечувати належне виконання підпорядкованими працівниками професійних обов’язків. Психологічна готовність до інноваційної діяльності у представників керівної ланки поліції уможливить ефективну реалізацію стратегії забезпечення захисту особистості та суспільства. Недостатня сформованість саморегуляції робить їх уразливими під час прийняття важливих професійних рішень.Метою статті стало емпіричне дослідження особливостей психологічної готовності та індивідуально-стильової саморегуляції у керівників поліцейських підрозділів із різним рівнем готовності до інноваційної діяльності.У дослідженні було застосовано методики «Психологічна готовність до інноваційної діяльності» (В. Є. Клочко, О. М. Краснорядцева) та «Стиль саморегуляції поведінки» (В. І. Моросанова). Вибірку склали 316 керівників поліцейських підрозділів. Обґрунтовано, що психологічна готовність до інноваційної діяльності є важливою умовою професійної діяльності керівника в поліції, що здатна сформувати його особистісний ресурс в умовах постійних змін.
Keywords: керівники; поліцейські підрозділи; управлінська діяльність; психологічна готовність; інноваційна діяльність; саморегуляція