Модернізація механізму правового забезпечення кібербезпеки ринку фінансових послуг (Право і безпека, 2021)
Розглянуто основні підходи до протидії загрозам кібербезпеці на ринку фінансових послуг. Запропоновано створити нові та модернізувати вже наявні правові засоби забезпечення кібербезпеки на ринку фінансових послуг, а також нові спеціальні правові режими для суб’єктів ринку фінансових послуг з метою підвищення рівня кібербезпеки. Наголошено на важливості створення єдиного державного фонду підтримки інноваційного розвитку, що має здійснювати стимулювання залучення інноваційних технологій у фінансовий сектор з метою підвищення рівня кібербезпеки ринку фінансових послуг. Наголошено на важливості створення механізму гарантування державою часткового відшкодування збитків суб’єктам ринку фінансових послуг, завданих унаслідок кібератак.
Keywords: кібербезпека; ринок фінансових послуг; економічна безпека; засоби правового забезпечення; спеціальний правовий режим.