Товариськість патрульних поліцейських як ключова професійно важлива компетенція: емпіричне дослідження (Право і безпека, 2021)
Зроблено теоретичний огляд феномена товариськості як ключової професійно важливої компетенції працівників поліції. Метою статті є емпіричне дослідження особливостей психологічної структури товариськості патрульних поліцейських із різним рівнем комунікативного контролю. У дослідженні було задіяно «Методику діагностики оцінки самоконтролю в спілкуванні» М. Снайдера, за допомогою якої ми розподілили досліджуваних на дві групи: з низьким (14 осіб) та високим (25 осіб) рівнями комунікативного контролю. Загальна чисельність вибірки становила 46 патрульних поліцейських. Для діагностики основних компонентів товариськості було використано «Тест суджень вивчення товариськості особистості» О. Крупнова. Отримані факти свідчать, що у поліцейських першої групи існують певні труднощі в реалізації товариської поведінки, а в поліцейських другої групи товариськість сформувалася як основний компонент їх професійної діяльності.
Keywords: компетенції; комунікативний контроль; патрульні поліцейські; працівники поліції; професійна діяльність; товариськість.