Особа злочинця як елемент криміналістичної характеристики умисного вбивства заручника або викраденої людини (Право і безпека, 2021)
Вивчено основні наукові дослідження та практику органів досудового слідства щодо особи злочинця, який скоїв убивство заручника або викраденої людини. Проаналізовано наукові думки, які розкривають поняття та сутність особи злочинця, який скоїв убивство заручника або викраденої людини, визначено конкретні ознаки особи такого злочинця. Крім того, проаналізовано сутність та розкрито поняття особи злочинця, який вчиняє навмисне вбивство заручника або викраденої людини, а також виокремлено типологію особи такого злочинця. На підставі проведеного дослідження запропоновано визначення і розкрито зміст поняття особи злочинця і типології особи злочинця, який вчинив умисне вбивство заручника або викраденої людини.
Keywords: особа; злочинець; умисне вбивство; заручник; викрадена людина.