Взаємодія поліцейського офіцера громади із структурними підрозділами Національної поліції та іншими суб’єктами, що здійснюють заходи із запобігання і протидії домашньому насильству (Право і безпека, 2021)
Визначено теоретико-правові засади взаємодії поліцейського офіцера громади із структурними підрозділами Національної поліції та іншими суб’єктами, що здійснюють заходи із запобігання і протидії домашньому насильству. Установлено, що процес взаємодії поліцейського офіцера громади із структурними підрозділами Національної поліції та іншими суб’єктами, що здійснюють заходи із запобігання і протидії домашньому насильству, визначається як багатоаспектний та систематичний. Запропоновано створити механізм, за якого одна інституція суспільства доповнюватиме іншу у процесі взаємодії та реалізації своїх повноважень у сфері запобігання і протидії домашньому насильству. Акцентовано увагу на тому, що у процесі взаємодії поліцейського офіцера громади з іншими суб’єктами запобігання та протидії домашньому насильству її передумовою мають виступати ініціатива однієї зі сторін або факт учинення протиправного діяння.
Keywords: запобігання та протидія; домашнє насильство; поліцейські офіцери громади; взаємодія; Національна поліція.