Поленезалежність як характеристика життєдіяльності поліцейських (Право і безпека, 2021)
Професійне мислення поліцейських є невід’ємним від розвиненої правосвідомості, а його значущими компонентами виступають критичне мислення та поленезалежність. Полезалежність та поленезалежність респондуються через індивідуально своєрідні засоби сприйняття, отримання та обробки інформації, що визначає їх як типові для суб’єкта шляхи вирішення проблеми, мислення, сприйняття та запам’ятовування. Емпірично виявлено особливості станів і властивостей особистості й екстраверсії / нейротизму у поліцейських  з різною вираженістю полезалежності / поленезалежності. Висвітлено специфіку їх тривожності.
Keywords: когнітивний стиль; екстраверсія; нейротизм; особистість; поліцейські; тривожність.