Дослідження тактики дій і заходів особистої безпеки поліції діалогу під час охорони публічного порядку на масових заходах (Право і безпека, 2022)
Подальше реформування правоохоронної діяльності в Україні, безумовно, є вкрай необхідним і потребує постійної уваги з боку керівництва МВС, Національної поліції та служб і підрозділів, які беруть у цій сфері участь. Науковий підхід і визначення нових напрямів і технологій не можливий без використання наукових досліджень науково-педагогічного складу закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання. У досліджені проаналізовано роботу поліції діалогу, визначено напрями вдосконалення їх діяльності під час несення служби на масових заходах. На основі опитування працівників поліції різних підрозділів встановлено перелік проблемних питань і сформульовано напрями подальших досліджень. Розглянуто і проаналізовано фактори, які впливають на ефективність діяльності поліції діалогу під час несення служби, на основі чого скореговано тактику дій та заходи особистої безпеки особового складу поліції діалогу.
Keywords: Національна поліція; поліція діалогу; охорона публічного порядку; скандинавська модель; масові заходи; тактика; заходи особистої безпеки.