Адміністративно-правове забезпечення режиму законності підприємницької діяльності в Україні (Право і безпека, 2018)
Досліджено адміністративно-правові засоби забезпечення законності підприємницької діяльності в Україні, їх функціональне призначення в сучасних умовах.Комплексно проаналізовано сучасний стан адміністративно-правових засобів державної підтримки підприємництва в Україні; охарактеризовано існуючі обліково-легалізуючі режими як види адміністративно-правового режиму, що стосуються офіційної реєстрації фізичних і юридичних осіб як суб’єктів господарської діяльності, а також регламентації нормативно-правових вимог до здійснення підприємницької діяльності. Сформульовано авторське бачення змісту поняття «законність (правомірність) підприємницької діяльності в Україні», спираючись на сучасні тенденції розвитку відносин у сфері підприємництва та об’єктивну необхідність їх регулювання адміністративно-правовими нормами.
Keywords: підприємництво; підприємницька діяльність; законність; адміністративно-правові засоби; адміністративно-правовий режим; суб’єкт господарювання; господарська діяльність