Психологічні складові поліцейського піклування як чинник забезпечення публічної безпеки (Право і безпека, 2018)
Проаналізовано основні поняття психологічної складової поліцейського піклування щодо забезпечення публічної безпеки. Розглянуто складові цього поняття. Проаналізовано його розвиток, починаючи з термінів «громадський порядок» і «громадська безпека». Приділено увагу поліцейському заходу, що застосовується виключно для виконання повноважень поліції й має бути законним, необхідним, пропорційним та ефективним. Підкреслено, що реалізація поліцією такого превентивного заходу, як поліцейське піклування, є неможливою без з’ясування психологічного аспекту цього питання. Розкрито деякі психологічні складові поліцейського піклування.
Keywords: публічна безпека; психологічні складові; поліцейські заходи; поліцейське піклування