Юридична відповідальність за правопорушення у сфері охорони здоров’я в Україні (Право і безпека, 2018)
Розглянуто основи юридичної відповідальності за скоєння правопорушень у сфері охорони здоров’я в Україні. Охарактеризовано підстави цивільної, адміністративної та кримінальної відповідальності за правопорушення у сфері охорони здоров’я в Україні. Шляхом аналізу статистичних даних притягнення до юридичної відповідальності медичних та фармацевтичних працівників в Україні у 2013–2017 роки встановлено, що справи, де вони виступають суб’єктами правопорушень, за ступенем складності визнаються найбільш складними, оскільки потребують з’ясування спеціальних питань медичного характеру.
Keywords: відповідальність; юридична відповідальність у сфері охорони здоров’я; правопорушення; охорона здоров’я; медичний працівник; фармацевтичний працівник