Психологічний аналіз екстремальних ситуацій у професійній діяльності працівників Державної кримінально-виконавчої служби України (Право і безпека, 2018)
Розкрито специфіку професійної діяльності працівників Державної кримінально-виконавчої служби України (ДКВС). Охарактеризовано екстремальні ситуації, що виникають у цій діяльності, та психологічні наслідки діяльності працівників ДКВС в особливих умовах. Обґрунтовано напрями професійно-психологічної підготовки працівників ДКВС. Запропоновано розробити і впровадити цілісну програму психологічного супроводження розвитку стресостійкості та саморегуляції у працівників ДКВС.
Keywords: екстремальні ситуації; стрес-фактори; професійний стрес; негативні психічні стани; Державна кримінально-виконавча служба України