Правове регулювання впровадження освіти в Кутаї-Картанегарі на основі освітньої політики (Право і безпека, 2024)
У дослідженні розглянуто нормативно-правову базу, яка регулює реалізацію освітньої політики в Кутаї-Картанегарі. Регентство Кутаї-Картанегарі, в нашому випадку Регіональний уряд, упроваджувало різну політику в галузі освіти в Кутаї-Картанегарі. У статті використано емпіричну юридично-правову методологію, зокрема метод дослідження, який використовує законодавчі положення, пов’язані з науковими дослідженнями та польовими дослідженнями щодо реалізації політики в галузі освіти в регентстві Кутаї-Картанегара. Результати дослідження свідчать, що реалізація освітньої політики в регентстві Кутаї-Картанегара здійснюється відповідно до повноважень, наданих Законом «Про регіональне управління» від 2014 р. № 23. Надання освіти здійснюється як обов’язкова супутня та базова послуга. Це ґрунтується на підп. «а» п. 1 ст. 12 Закону «Про регіональне самоврядування». Реалізація освіти вимагає бюджету, який використовується для діяльності в контексті збільшення людських ресурсів відповідно до мандату, викладеного у п. 4 ст. 31 Конституції 1945 р., в якому йдеться про те, що держава надає пріоритет бюджету на освіту в розмірі не менше двадцяти відсотків державного бюджету доходів і витрат, а також регіональних бюджетів доходів і витрат для задоволення потреб національної освіти. Освітня політика в Кутаї-Картанегарі ґрунтується на зобовєязанні уряду регентства Кутаї-Картанегара збільшити людські ресурси через освіту, особливо формальну, що має на меті визначити бюджетні асигнування на освіту в розмірі 20 % від Регіонального бюджету доходів і видатків (РБДВ).
Keywords: регулювання; імплементація; освіта; політика; місцеве самоврядування; Кутаї-Картанегара.