МОДЕЛЬ СЛУЖБОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЯК ПРЕДИКТОР ЇЇ ПСИХОЛОГІЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ (Право і безпека, 2018)
Розглянуто психологічне забезпечення службової діяльності працівників поліції як технологію (сукупність форм, методів, прийомів, алгоритмів) пошуку, вивчення, створення, збереження, підтримки й відновлення психологічного ресурсу особистості, необхідного для її ефективного виконання. Психологічне забезпечення професійної діяльності працівника поліції визначено як цілеспрямовану, науково обґрунтовану, організовану трансформацію психологічного ресурсу особистості з потенційного стану в актуальний. Зазначено, що модельний підхід до дослідження психологічних аспектів службової діяльності дозволяє виділити та піддати аналізу, оцінюванню та корекції всі найважливіші психологічні явища, характерні для вирішення службових завдань. Наголошено, що без моделювання психологічної феноменології видів службової діяльності неможливо створити ефективні системи її психологічного забезпечення.
Keywords: предиктор; службова діяльність; модель; психологічне забезпечення; працівник поліції