ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ КРИЗИ ПРОФЕСІЙНИХ ЕКСПЕКТАЦІЙ ПРАВООХОРОНЦІВ (Право і безпека, 2018)
Розглянуто питання психологічних особливостей кризи професійних експектацій правоохоронців з урахуванням специфіки їх служби. Проаналізовано погляди зарубіжних і вітчизняних науковців щодо умов, необхідних для успішного процесу професійної адаптації, результатом якого є швидке досягнення робочих показників, звикання до трудового колективу, освоєння основних вимог корпоративної культури та правил поведінки, зниження тривожності й невпевненості в собі, розвиток позитивного ставлення до обов’язків, задоволеність роботою та скорочення плинності кадрів. Надано пропозиції щодо шляхів подолання кризи професійних експектацій.
Keywords: правоохоронці; правоохоронні органи; професійний розвиток; професійне становлення; професійна адаптація; криза професійних експектацій