Деякі основні аспекти діяльності міліції УСРР у 1933 р. (Право і безпека, 2019)
Розглянуто основні напрями діяльності міліції щодо паспортизації населення та роль міліції у здійсненні хлібозаготівель 1933 р. в Україні, що призвели до голоду. Проаналізовано причини паспортизації, заходи щодо її проведення, завдання міліції в її здійсненні та перші результати. Висвітлено також деякі аспекти участі міліції у вилученні зерна й інших продуктів у селян, убезпечення самих працівників органів внутрішніх справ від голоду та випадків розслідування людоїдства під час Голодомору.
Keywords: Україна; 1933 рік; НКВС; міліція; паспортна система; Голодомор